Siemens розриває контракт з російським підприємством через поставку до Криму

Siemens розриває контракт з російським підприємством через поставку до Криму

Укрінформ
Німецька компанія Siemens заявила, що припиняє поставки генеруючого обладнання російським компаніям, які підконтрольні державі.

Про це повідомляє Медуза.

«У Siemens офіційно підтвердили, що всі чотири парогазові турбіни, які виготовлені для Краснодарського краю, були незаконно поставлені до Криму. У зв'язку з цим Siemens виходить зі спільного російського підприємства «Интеравтоматика», яке, за даними Reuters, було одним з підрядників перевезення турбін до Криму», - йдеться в повідомленні.

Siemens знову запропонувала викупити турбіни назад і анулювати контракт.

Як повідомляв Укрінформ, турбіни фірми Siemens, незважаючи на експортну заборону, опинилися в окупованому Криму. Постачати обладнання на півострів заборонено санкціями Євросоюзу, які ввели після незаконної анексії Криму Росією. За заявами Siemens, фірма має намір через суд домогтися повернення своїх турбін, які за документами призначалися для теплоелектростанції в Тамані. Москва в свою чергу заявляла, що в Криму є виключно турбіни російського виробництва з російських компонентів. За словами представника уряду ФРН Штеффена Зайберта, влада "дуже уважно стежить за цією справою", за ситуацією, що є "неприйнятною", і чекає пояснень від компанії, яка повинна стежити за виконанням санкційного режиму.

Читайте також: Siemens має з’ясувати, які "додаткові болти" РФ прикрутила до її турбін — експерт

11 липня Siemens подала позов до Арбітражного суду Москви проти компаній "Технопромекспорт", що входить у структуру "Ростех", і "Сіменс технології газових турбін". Концерн зажадав повернути в Тамань турбіни, які раніше були відправлені до Криму, і запобігти подальшим нелегальним поставкам на півострів. У "Технопромекспорт" наполягають, що турбіни для Криму придбали на вторинному ринку і провели модернізацію установок своїми силами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-