"Український диверсант" Захтей визнав провину і уклав угоду зі слідством - ЗМІ

Укрінформ
Заарештований за справою "українських диверсантів" Андрій Захтей, який зазнав тортур електричним струмом і знаходиться під арештом в окупованому Криму, визнав свою провину, відмовився від адвокатів і уклав угоду зі слідством.

Про укладення угоди зі слідством пише російське видання "Медиазона"

"Заарештований у справі "кримських диверсантів" водій Андрій Захтей визнав свою провину і уклав досудову угоду зі слідством", - повідомляє "Медиазона" з посиланням на джерело, знайоме з ходом розслідування.

За його даними, Захтей відмовився від адвокатів Олександра Попкова, Олексія Ладіна і Ільнура Шарапова, з якими у нього була укладена угода.

Читайте також: У камері "кримського диверсанта" Панова - 22 особи і повно клопів

Інформацію про підписання досудової угоди правозахисній групі КримSOS також підтвердив адвокат Олексій Ладін. Йому надійшло письмове повідомлення від слідчого про те, що Захтей відмовився від його послуг.

Нагадаємо, підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя 2 червня 2017 року продовжив термін утримання під вартою для Андрія Захтея до 7 серпня. На думку слідства, Захтей "може загрожувати свідкам". Таким чином, за даними захисту, загальний термін арешту Захтея становитиме 11 місяців і 28 днів.

Як повідомляв Укрінформ, Андрія Захтея було затримано в ніч з 6 на 7 серпня в районі села Суворове в Криму. За версією ФСБ, він нібито мав зустрічати диверсійну групу Головного управління розвідки України, що готувала вибухи на півострові. Разом із Захтеєм окупаційна влада затримала Євгена Панова. Обох українців, обвинувачених російськими спецслужбами в підготовці терактів у Криму, деякий час утримували в московському СІЗО "Лефортово", потім повернули до Криму.

Раніше заарештований Захтей розповідав адвокатам, що після затримання його жорстоко катували, зокрема, два дні - струмом. 

Влада України заперечує російські обвинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-