У камері

У камері "кримського диверсанта" Панова - 22 особи і повно клопів

Укрінформ
Фігуранта так званої справи кримських диверсантів Євгенія Панова, якого тримають в сімферопольському СІЗО, перевели в камеру з неналежними санітарними умовами - «в приміщенні тримають 22 людини, душно і є клопи».

Про це розповів «Крим.Реаліі» адвокат ув'язненого Дмитро Дінзе.

Захисник зазначив, що це можна розцінювати як психологічний тиск для схиляння до співпраці зі слідством.

«Наскільки ми зрозуміли, це зробили оперативники центрального апарату ФСБ, які працюють в Криму, вони приїхали з Москви. Таким чином на Панова чинять тиск. Також його возять до слідчого з мішком на голові, руки сковують ззаду, хоча могли б це робити по-іншому. Таким чином його схиляють до співпраці і вказують, що якщо він не йтиме на співробітництво, то й надалі його триматимуть в тих умовах, в яких знаходиться зараз», - повідомив адвокат.

Захист Панова вже направив скаргу до центрального апарату Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) і прокуратуру, щоб санітарно-епідеміологічний стан камери поліпшили або перевели Панова в інше приміщення.

Читайте також: "Кримського диверсанта" Захтея залишили в СІЗО до серпня

«Ми передавали йому засоби для обробки, щоб вивести клопів, тарганів, але засіб у Панова було вилучено. Зараз всі 22 людини, яких там тримають, покусані клопами, у всіх нариви, виразки, укуси. Панов звертався до лікаря, йому було відмовлено», - розповів Дінзе.

Сам Панов, за словами захисту, неодноразово звертався до адміністрації ізолятора, проте заходів вжито не було.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 2 червня продовжив термін утримання під вартою Євгену Панову і Андрію Захтею, обвинуваченим у підготовці «диверсій» на території Криму, до 7 серпня.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня 2016 року в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час тримали в московському СІЗО Лефортово, після - повернули до Криму.

Влада України заперечує російські обвинувачення на адресу українців і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Російські спецслужби заявляють, що Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-