Джапарова: Кримськотатарський прапор у Криму - символ опору Росії

Джапарова: Кримськотатарський прапор у Криму - символ опору Росії

Укрінформ
Після окупації Криму Росією кримськотатарський прапор на півострові - це символ неприйняття російської дійсності.

Про це в понеділок на прес-конференції в Укрінформі сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент агентства.

"Будь-який прояв будь-якої громадянської активності сьогодні в Криму дуже ретельно відстежується службою безпеки. Навіть якщо в день святкування кримськотатарського прапора не буде жодної провокації, ті люди, які виявлятимуть активність під час цивільних акцій, будуть під контролем", - розповіла Джапарова.

Як вважає перший заступник міністра інформполітики, репресії, які сьогодні є в Криму, - це тактика з метою видавлювання українців, кримських татар і загалом України з Криму.

"Усі активні мають залишити Крим. Усі, хто з якихось своїх причин не може це зробити, мають мовчати і не виявляти жодної активності, яка не санкціонована окупаційною владою", - відзначила вона.

Проте, за словами Джапарової, з 2014 року кількість кримськотатарських прапорів на автомобілях, на будинках і навіть стікерів із прапором на зошитах, збільшилася, "адже для кримських татар - це можливість езопівською мовою продемонструвати свій опір".

"Вони не можуть очевидно сказати, що Крим - це Україна, адже є стаття кримінального кодексу, за якої будь-хто може потрапити до в'язниці на 5 років. Кримськотатарський прапор у Криму - це прапор захисту України, і його носять на знак неприйняття російської дійсності", - резюмувала Джапарова.

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня в Криму і по всій Україні автопробігом, ходою і концертом відзначають День кримськотатарського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-