Фігуранта ялтинської

Фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Алієва залишили під вартою

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму відхилив апеляцію фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Мусліма Алієва на продовження йому арешту.

Про це повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

"Таким чином, він (Алієв - ред.) залишиться під вартою до 8 серпня 2017 року. Засідання проводилося в закритому режимі", - йдеться у повідомленні.

Фігуранти ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Арсен Джеппаров і Рефат Алімов перебувають під вартою після того, як їх заарештували в Краснокам’янці 18 квітня 2016 року. Перших чотирьох обвинувачених ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" заарештували 11 лютого 2016 року. Серед них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку, алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам’янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши до переліку 15 об'єднань, названих "терористичними". Цю заборону Москва намагається насаджувати і в окупованому українському Криму, хоча в Україні, як і в більшості європейських країн, "Хізб ут-Тахрір" діє легально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-