Джапарова: Реінтеграція Криму і Донбасу - стратегічні питання Мінінформу

Джапарова: Реінтеграція Криму і Донбасу - стратегічні питання Мінінформу

Відео
Укрінформ
Питання реінтеграції окупованих українських територій Донбасу і Криму залишається стратегічним в Міністерстві інформаційної політики України. 

У зв'язку з цим завершено роботу над двома важливими документами - "Стратегією інформаційної реінтеграції Криму" і "Стратегією інформаційної реінтеграції Донбасу", які найближчим часом будуть винесені на затвердження до Кабінету Міністрів України.

Про це в понеділок на прес-конференції в Укрінформі повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Приводом для нашої прес-конференції, в тому числі, є звіт про нашу діяльність за останні півроку, і ми готові вам його надати. Питання, яке я веду в міністерстві і яке залишається стратегічним - реінтеграція окупованих територій - Донбасу і Криму ... якщо говорити про головні результати - це два документи, які є основою нашої діяльності ", - розповіла Джапарова.

За її словами, в Мінінформполітіки погодили документи з "ключовими гравцями".

"Ці документи фіналізовані. Мало того, ми їх обговорили з ключовими гравцями і Донбасом, і Кримом. Це і місцеві журналісти, які працюють на Донбасі, а також на Херсонщині - пул журналістів-переселенців з Криму. Це і громадські організації. По Криму ключовим для нас було співробітництво з Меджлісом кримськотатарського народу, з яким ми узгоджували Стратегію по Криму ... ми запустили документи в органи влади для того, щоб зібрати пропозиції і, думаю, скоро вони будуть винесені на затвердження Кабінету Міністрів", - повідомила заступник іністра інформполітики.

Вона нагадала, що у грудні 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив дорожні карти щодо реалізації двох цих стратегій.

"Перший крок ми вже зробили, другий - документи реалізовані, третій - затвердження самих документів відбудеться скоро, після чого ми плануємо скласти план заходів, що представляє чітку дорожню карту, яка складатиметься з конкретних кроків з метою реалізації документів", - зазначила Джапарова.

Вона додала, що за звітний період з метою створення комунікаційної платформи для вирішення проблем Криму і Донбасу були проведені два міжнародні форуми.

"Це наша спроба не дати забути тему Криму і Донбасу. У цих форумах брали участь і дипломати, і міжнародні експерти, і громадські діячі, і журналісти", - зазначила вона.

Крім того, відомством було проведено чотири комунікаційні компанії. Зокрема, до 18-травня була компанія, присвячена дню депортації, "яку Україна визнала геноцидом кримськотатарського народу", а в лютому, до Дня спротиву кримчан російській окупації пройшла кампанія, яка розповідає "про українців, які живуть по той бік окупації".

"Про це розповідали борди, сітілайти, ролики, які ми розіслали по телеканалах і які транслювалися в статусі соціальної реклами ... Скоро також відбудеться інформаційна кампанія до Дня кримськотатарського прапора. Все це - просвітницька діяльність, яка розповідає українському суспільству про те, хто такі кримські татари", - резюмувала Джапарова, зазначивши, що" суспільний запит на цю інформацію сьогодні ще є ".

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глава Міністерства інформполітики України Юрій Стець підтвердив, що йде у відставку за станом здоров'я і заявив, що наступним міністром МІП повинна бути Еміне Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-