ФСБ не знайшла ДНК

ФСБ не знайшла ДНК "кримських диверсантів" на місці загибелі російських офіцерів

Укрінформ
Експертиза ФСБ в окупованому Сімферополі не виявила слідів ДНК так званих "кримських диверсантів" Андрія Захтея і Євгена Панова на речах, вилучених з так званої схованки на кладовищі селища Суворове.

Про це розповів адвокат Захтея Олексій Ладін після ознайомлення з результатами порівняльно-молекулярної судової експертизи, повідомляє "Медіазона".

"Порівнювалися біологічні зразки з предметів, вилучених зі схованки — рюкзака на кладовищі, де були пакетик з-під спецій, мабуть, щоб відлякувати собак, і з якоїсь пляшки. З ними порівнювалися біологічні зразки Панова і Захтея. За результатами експертизи ніяких біологічних слідів Захтея і Панова на речах немає. Крім того, вдалося ознайомитися з результатами двох дактилоскопічних експертиз, судячи з яких, відбитків пальців ні Панова, ні Захтея на предметах теж немає", — пояснив Ладін.

Представник захисту зазначив, що дактилоскопічна експертиза також не знайшла відбитків пальців "кримських диверсантів" на предметах зі "схованки" на кладовищі селища Суворове. Там на кордоні між Україною й анексованим Росією Кримом влітку 2016 року стався інцидент, у результаті якого загинуло двоє співробітників російських силових структур. За версією слідства, Панов і Захтей були в групі "диверсантів", яка пробралася в Крим через озеро Сиваш, щоб вчинити теракти. В результаті їх захоплення біля селища Суворове, де знаходилася схованка з речами, і загинули офіцери.

ФСБ стверджує, що Євген Панов і Андрій Захтей визнали провину, проте обвинувачені надіслали в прокуратуру звернення, де розповіли, що "зізнання" слідство вибивало у них за допомогою тортур протягом кількох днів. Захтей працював у Криму таксистом; Панов стверджує, що намагався заїхати на півострів через прикордонний пункт з дотриманням вимог обох сторін, проте був затриманий співробітниками ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-