Справа Чийгоза: кримська

Справа Чийгоза: кримська "феміда" не схотіла слухати Чубарова

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю "Верховний суд" Криму відмовив захисту в клопотанні про допит як свідка у справі Чийгоза голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Микола Полозов.

"Суд у справі Ахтема Чийгоза відмовився викликати на допит як свідка Рефата Чубарова в порядку ст.456 КПК РФ", - написав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок на черговому засіданні "суду" щодо Ахтема Чийгоза захист заявив клопотання про виклик  як свідка Рефата Чубарова з наданням йому гарантій імунітету. Проте судді не квапилися виносити рішення за цим клопотанням.

"Захистом було заявлено клопотання про виклик як свідка Рефата Чубарова за статтею 456 кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації з наданням йому імунітету від усіх форм переслідування. Суд заслухав клопотання, прийняв сам текст клопотання і текст згоди Рефата Чубарова, власноруч підписаний ним, однак відмовився виносити якесь рішення. Учора "судді" мотивували свою відмову розглянути клопотання про виклик в Крим Чубарова тим, що ними призначений допит свідка Егіза Абдурахмана Мустафа-оглу.

За словами Полозова, було прийнято рішення завершити допит Абдурахмана Егіза сьогодні, а після цього мало остаточно вирішитися питання про виклик на суд як свідка захисту Рефата Чубарова.

Як повідомлялося, Рефат Чубаров, якому заборонений в'їзд до Криму до 2019 року, погодився свідчити в Криму на "суді" у справі його заступника Ахтема Чийгоза, який обвинувачується в масових безпорядках 26 лютого 2014 року.

 Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України під будівлею ВР АРК 26 лютого 2014 року. Того дня, напередодні захоплення півострова російськими військовими, проукраїнські мітингарі вимагали скасування позачергової сесії кримського парламенту, депутати якого збиралися приймати сепаратистські рішення. Проукраїнським активістам протистояли проросійські, у тому числі з партії "Русское единство".

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого". Суд розділив її на два окремих провадження - щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і щодо двох інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджи, які зараз відпущені з СІЗО під підписку про невиїзд. Чийгоза обвинувачують в організації масових безпорядків, а Дегерменджи та Асанова - в участі в них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-