Політики мають вирішити, чи готові повертати Крим без автономії - Чубаров

Політики мають вирішити, чи готові повертати Крим без автономії - Чубаров

Укрінформ
Глава Меджлісу крымскотарского народу Рефат Чубаров заявив, що окремі українські політики мають для себе чесно вирішити, чи готові вони відстоювати повернення Криму під суверенітет України без переформатування кримської автономії.

Про це в п'ятницю він заявив під час круглого столу в Укрінформі «1944/2014: боротьба кримських татар за Батьківщину», повідомляє кореспондент агентства.

"Річ у тому, що частина українського політикуму все ще несе значну частину тих міфологем, що про кримськотатарський народ, що про ті чи інші аспекти державного будівництва, і ці міфи заважатимуть ухваленню рішень, які б сприяли цілеспрямованому розгляду питань, які стосуються переформатування кримської автономії", - відзначив Чубаров.

На його думку, вже сьогодні в Україні є політики, які, не бажаючи озвучувати свої справжні мотивації, чому вони виступають проти автономії на основі права кримськотатарського народу на самовизначення, "намагаються привести більш-менш пристойні мотивації, наприклад, невчасність або відсутність необхідності автономій у складі української держави, тобто, знаходять пояснення, які допомагають їм зберегти обличчя".

Як вважає політик, "є кілька питань, на які має дати відповідь кожний український політик, який буде причетний до ухвалення рішення про внесення змін і доповнень до Конституції України відносно Автономної Республіки Крим і міста Севастополя".

"Серед них питання - чи можливе повернення Криму під суверенітет української держави без системного вирішення кримськотатарського питання і чи можливо побудувати демократичну Україну на принципах, в яких відмовляється іншим", - заявив глава Меджлісу.

За його словами, наступного тижня відбудеться перше засідання робочої групи з напрацювання змін до Конституції України щодо Криму, на якому разом з групою експертів розпочнеться практична робота, під час якої всі дискусійні питання мають набути характеру професійної роботи.

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня відбудеться перше засідання робочої групи з напрацювання змін до Конституції України щодо Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-