Геращенко пояснила, чому російські ЗМІ поширили фейк про

Геращенко пояснила, чому російські ЗМІ поширили фейк про "смерть" Панова

Укрінформ
Російські ЗМІ могли поширити новину про нібито смерть українця Артура Панова у ростовському СІЗО для того, щоб суд над ним проходив "у тиші".

Таку думку висловила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Сьогодні в російських ЗМІ з'явилася підла, ница фейкова новина, що начебто Артур помер у тюрмі. Навіщо російські огидні пропагандисти це роблять? Можливо, аби полоскотати нерви українським дипломатам, нещасній родині заручників, а можливо, і для того, аби бранців не доставляли в судилище і "суди", щоб воно проходило в тиші, без зайвих свідків, навіть без самих невинно й несправедливо обвинувачених, а тільки за участю прокурора і судді", - написала вона.

Геращенко додала, що на "суді" у справі Панова буде український консул, однак важливо, щоб там обов'язково були європейські дипломати.

"Тому звертаюся до європейських журналістів, акредитованих в РФ, до дипломатичних місій - всі судилища над українцями мають проходити при посиленій увазі європейських ЗМІ і дипломатичного корпусу. Це ненормально, що світ закриває очі на бранців Кремля і робить вигляд, що їх не існує, що начебто всіх звільнили", - додала перший заступник Голови ВР.

Раніше у блозі російського інтернет-видання «Фонтанка» з'явилося повідомлення про нібито смерть 29 квітня внаслідок серцевої недостатності 19-річного українця Артура Панова, якого обвинувачують у підготовці теракту в Росії.

Проте сьогодні консул України в Ростові-на-Дону Віталій Конарський у коментарі "Радіо Свобода" повідомив, що громадянин України Артур Панов, який перебуває у слідчому ізоляторі в російському Ростові-на-Дону, живий, а інформація про його загибель неправдива.

Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області після перетину українсько-російського кордону за підозрою у підготовці теракту в Росії. 14 лютого в Північно-Кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону почався судовий процес у його справі. Разом з Пановим на лаві підсудних опинився ростовський студент, якому інкримінують сприяння у «злочинній діяльності» українця. Панов своєї провини не визнає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-