МЗС перевіряє інформацію російських ЗМІ про смерть українця у ростовському СІЗО

МЗС перевіряє інформацію російських ЗМІ про смерть українця у ростовському СІЗО

Укрінформ
У МЗС України поки що не можуть ні підтвердити, ні спростувати інформацію російських ЗМІ про те, що у ростовському слідчому ізоляторі через серцеву недостатність помер український політв'язень Артур Панов.

Про це заявила речниця МЗС Мар'яна Беца, повідомляє "5 канал".

"Так, ми вже бачили цю інформацію, але наразі я її не можу ні підтвердити, ні спростувати. Ми намагаємося зв'язатися з російською стороною, але поки що там не відповідають - у них теж вихідні дні. Тому тяжко сказати, чи отримаємо ми сьогодні якусь інформацію. Але можу сказати, що ми робимо все можливе", - наголосила вона.

Раніше на російському сайті "Фонтанка.ру" з'явилася інформація про те, що у ростовському слідчому ізоляторі через серцеву недостатність нібито помер громадянин України Артур Панов, якого російська влада звинувачувала у підготовці терористичного акту в РФ.

Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області, коли як біженець перетнув українсько-російський кордон. Його підозрювали в намірі здійснити теракт на території Росії. 14 лютого в Північно-Кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону розпочався судовий процес у справі Панова, разом з ним на лаві підсудних також опинився і ростовський студент, якому інкримінують сприяння в нібито злочинній діяльності українця. На момент затримання український політв'язень ще був неповнолітнім. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-