Сьогодні більше українців вірять у повернення Криму - Джапарова

Сьогодні більше українців вірять у повернення Криму - Джапарова

Укрінформ
Рівень оптимізму щодо повернення Криму в українському суспільстві набагато зріс. 

Про це сказала на прес-конференції в Укрінформі перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

"Сьогодні більше українців вірять, що ми повернемо Крим. І переважна більшість українців готові надавати пільги щодо здобуття освіти дітям з окупованих територій, зокрема з Криму. Тобто вони готові на те, щоб держава йшла на позитивну дискримінацію, надавала безкоштовно, максимально спрощено, можливості здобувати освіту дітям із Криму. Я думаю, що так само це стосується і Донбасу", - зазначила Джапарова

Як зазначалося, дослідження засвідчило, що ставлення українців до проблем Криму є досить консолідованим: 80% населення хотіли би, щоб Крим знов став частиною України; 55% цікавляться питаннями, пов'язаними з окупацією Криму; 76% вважає, що Крим повинен входити до складу України, а не Росії, та не бути незалежним державним утворенням; 60% вважає, що повернення Криму до складу України є можливим.

Опитування стосовно сприйняття різних аспектів проблеми Криму у березні 2017 року на замовлення Мінінформполітики провела дослідницька компанія InMind. Дослідження було ініційоване міністерством у рамках розробки стратегії інформаційної реінтеграції Криму. 

Загалом було опитано тисячу осіб у 77 населених пунктах. Вибірка є репрезентативною для населення України віком 18 років та більше, пропорційно за областями та розміром населеного пункту. Статистична похибка вибірки не перевищує 4,4% для показників близько 50%, 4% для показників близько 70% або 30% та 2,7% для показників близько 90% або 10%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-