Росія має пустити міжнародні організації в окупований Крим - Порошенко

Росія має пустити міжнародні організації в окупований Крим - Порошенко

Укрінформ
Росія має виконати вимоги світової спільноти, зокрема Генасамблеї ООН, та надати повний доступ міжнародним моніторинговим організаціям до окупованого Криму.

Про це заявив на своїй сторінці у Фейсбуці Президент України Петро Порошенко, коментуючи ухвалення Європарламентом резолюції “Українські політичні в’язні в Росії та ситуація у Криму”.

"Міжнародне гуманітарне право накладає на Росію як на державу-окупанта чіткі зобов’язання, невиконання яких призведе до додаткової відповідальності Кремля, включаючи нові санкції. Росія має виконати вимоги світової спільноти, зокрема Генеральної Асамблеї ООН, та надати повний доступ міжнародним моніторинговим організаціям до окупованого Кримського півострова", - йдеться у повідомленні.

Порошенко висловив подяку друзям України в Європейському парламенті за змістовні дебати та резолюцію щодо українських політичних в’язнів в Росії та ситуації в Криму, а також рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Нинішня резолюція – це чіткий сигнал про те, що попри маніпуляції окупаційна влада не приховає три роки беззаконності в Криму, брутальне порушення прав і свобод людини, зокрема кримськотатарського народу, захоплення українських громадян у заручники для досягнення своїх політичних цілей",  - підкреслив Президент.

Він також додав, що започаткований цими днями процес у Міжнародному суді ООН – "це наша цивілізована відповідь на порушення агресором міжнародного права, терор та дискримінацію".

"Наша сила – у безкомпромісній відданості верховенству норм та принципів права, непорушній і твердій єдності і солідарності у справі деокупації Кримського півострова та звільнення політичних в’язнів Кремля. Крим – це Україна. Україна – це Крим", -  наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-