Окупанти призначили Семені дату судилища

Окупанти призначили Семені дату судилища

Укрінформ
У підконтрольному Кремлю Залізничному районному суді Сімферополя закінчилося попереднє судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени. Наступне засідання по суті очікується 20 березня.

Про це повідомляють Крим.Реалії.

"Наступне засідання по суті призначене на 14:00 20 березня", - йдеться у публікації.

На засіданні 28 лютого адвокат Андрій Сабінін подав клопотання про повернення справи для виправлення помилок слідства. Головні претензії висувалися до лінгвістичної експертизи. На думку адвоката, експерт давав юридичну оцінку тексту Семени, що неприпустимо.

Як відомо, навесні 2016 року в Криму відбулися масові обшуки, в тому числі, в незалежних журналістів. Відносно Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності РФ.

На допиті ФСБ Семена заявив, що в своїх матеріалах реалізовував право на "вільне вираження думки".

Захист Семени, Міжнародна та Європейська Федерація журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, позитивної відповіді поки добитися не вдалося.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуванням громадян України в анексованому Криму, зокрема, журналіста Миколи Семени, і закликало припинити тиск на нього.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-