Україні час розробляти документи щодо деокупації Криму - МінТОТ

Україні час розробляти документи щодо деокупації Криму - МінТОТ

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі вважає, що Києву необхідно «вже сьогодні» розробляти пакет документів щодо деокупації Криму.

Про це він заявив 26 лютого на міжнародному форумі «Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу», повідомляє Крим.Реалії.

За словами Куркчі, якщо процес деокупації настане в найближчому майбутньому, у держави має бути готовий відповідний пакет документів.

«Ми повинні з вами вже сьогодні займатися, розробляти законодавчі норми про колаборацію, про власність та інші. Вони дадуть чітке уявлення й зможуть сформувати правову модель майбутнього Криму», – вважає Куркчі.

Як повідомлялося, у суботу, 25 лютого, в Києві розпочався дводенний міжнародний форум «Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу».

26 лютого Україна відзначає День опору Криму російській окупації. У цей день перед будівлею Верховної Ради Криму 2014 року відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії «Русское единство».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-