У Криму затримали активістів, що спостерігали за обшуком

У Криму затримали активістів, що спостерігали за обшуком

Укрінформ
В окупованому Криму силовики затримали, за різними даними, від 10 до 20 кримських татар, які стояли біля будинку затриманого у вівторок уранці Марлена Мустафаєва.

Про це у Facebook повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"Серед тих, кого затримали з місця обшуку у Мустафаєва: Осман Аріфм, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Ізетов Різа, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Муртазаєв та ін. Всього близько 10 осіб", - написав Наумлюк, зазначивши, що силовики оточили вулиці дачного селища.

Перед цим, уточнив журналіст, співробітники поліції по мегафону оголосили, що присутні порушують законодавство про проведення масових заходів.

За словами Наумлюка, активісти були затримані під час обшуку у Марлена Мустафаєва в Кам'янці, що у Сімферополі

"Його самого відвезли в Центр Е (центр протидії екстремізму - ред.). Вдома дружина, мати Марлена і маленька дитина 4 місяців. Мустафаєва затримали по дорозі на роботу", - повідомив журналіст.

За даними адвоката Еміля Курбедінова, кількість затриманих у вівторок кримських татар становить близько 20 осіб. Він підтвердив, що "озброєні люди в масках захопили і відвезли в невідомому напрямі людей, які стояли біля будинку Мустафаєва в Кам'янці, там де проводиться обшук".

"Прогнози про посилення репресій стосовно громадських активістів підтверджуються щодня! Сьогодні налічено затриманих уже в кількості 20 осіб у т.ч. і ті, хто постійно висвітлював обшуки!", - повідомив у Facebook Курбедінов.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок уранці у будинку Марлена Мустафаєва пройшов обшук, після якого його відвезли в так званий центр протидії екстремізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-