«Диверсантів» Панова і Захтея етапували з Лефортово до Криму

«Диверсантів» Панова і Захтея етапували з Лефортово до Криму

Укрінформ
Незаконно утримуваних у Росії Євгена Панова і Андрія Захтея етапували з СІЗО «Лефортово» до окупованого Криму, ймовірно у зв'язку з тим, що там незабаром почнеться суд над ними.

Про це написав у Facebook один з адвокатів Захтея Ілля Новиков. 

«Захтея і Панова етапували до Криму. «Справа кримських диверсантів», схоже, скоро піде до суду», - пише Новиков.

Лефортовський суд Москви 5 грудня 2016 року в закритому режимі продовжив арешт Панова і Захтея на три місяці - до 7 березня 2017 року. На початку цього тижня Мосміськсуд вже визнав законним продовження арешту Андрію Захтею, відхиливши апеляційну скаргу його адвоката, який наполягав на невинуватості клієнта і його звільненні.

Загалом, за даними Кримської правозахисної групи, у період з серпня по листопад 2016 року у справі так званих «українських/кримських диверсантів» російськими спецслужбами було затримано дев'ятеро українців: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Гліб Шаблій, Олексій Стогній.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня ФСБ Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в окупованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито займалися підготовкою терактів на півострові. В Україні називають обвинувачення російських спецслужб провокацією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-