Петренко розповів про новий позов до ЄСПЛ проти Росії

Петренко розповів про новий позов до ЄСПЛ проти Росії

Укрінформ
Україна вже підготувала позов до Європейського суду з прав людини щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу з боку країни-окупанта Росії, але ще потрібно погодити всі деталі з членами Меджлісу та їх адвокатами.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів міністр юстиції Павло Петренко.

Він нагадав, що Україна раніше вже подала до ЄСПЛ 5 позовів, які стосуються подій незаконної окупації Російською Федерацією Криму та військової агресії на Донбасі.

“Є ще шоста справа (до ЄСПЛ. - Ред.), яка стосується Меджлісу, вона готова до подачі, ми чекаємо відповідного погодження всіх деталей з нашими друзями, колегами-членами Меджлісу і їхніми юристами”, - сказав Петренко.

Урядовець нагадав, що перша справа до ЄСПЛ стосується подій лютого-вересня 2014 року з незаконної анексії Криму, друга - початку російської агресії на Донбасі, наступні - продовження справ щодо окупації Кримського півострова й Донецької та Луганської областей, а також так звана справа “дітей-сиріт”. Міністр зазначив, що остання справа стосується подій, коли росіяни викрали і намагалися незаконно вивезти до РФ українських дітей-сиріт з Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-