"Суд" над кримським журналістом Семеною призначили на 17 лютого

Укрінформ
В окупованому Криму заплановано засідання "суду" у справі українського журналіста Миколи Семени.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Первинне засідання у справі кримського журналіста, автора Радіо Свобода Миколи Семени відбудеться 17 лютого у підконтрольному кремлю Залізничному суді Сімферополя. Справу розгляне суддя Надія Шкільна", - повідомляє видання з посиланням на адвоката Еміля Курбединова.

За його словами, перше засідання "суду", на якому розглядатиметься клопотання захисту, відбудеться 17 лютого.

"Ми заявляли про проведення попереднього засідання. На ньому розглядається клопотання захисту, яке є первинним. Тобто, про вилучення якихось доказів зі справи, які, як ми вважаємо, отримані з порушенням закону; інші клопотання пов'язані з питаннями з приводу самих матеріалів справи, анкетних даних Миколи Семени. Встановлюється графік. Можна сказати, це зведене засідання", - повідомив адвокат, додавши, що 28 лютого відбудеться засідання, де розпочнеться розгляд справи по суті.

Як повідомлялося, Семені 20 січня вручили обвинувальний висновок у справі про "сепаратизм". За версією слідства, кримський журналіст "підготував статтю під назвою "Блокада - необхідний перший крок до звільнення Криму", в якій було виявлено заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації".

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ повинен був вручити представник прокуратури, тоді як Семені ув'язнення було передано слідчим ФСБ Олександром Паршутиним у будівлі управління.

Навесні в Криму пройшли масові обшуки, у тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Щодо автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою у закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Російське слідство заборонило йому залишати півострів.

Захист Семени, Міжнародна та Європейська Федерації журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, позитивної відповіді поки що добитися не вдалося.

Міністерство закордонних справ України висловили занепокоєння переслідуванням громадян України в анексованому Криму, зокрема, журналіста Миколи Семени, і закликали припинити тиск на нього.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-