Справа Чийгоза: на

Справа Чийгоза: на "суді" свідчили проти пособника окупантів Заура Смирнова

Політв’язні
Укрінформ
У четвер у "Верховному суді Криму" продовжився розгляд справи Ахтема Чийгоза, підозрюваного окупантами в організації масових заворушень під час мітингу 26 лютого 2014 року. Допитували по відеозв'язку з Татарстану свідка обвинувачення Енвера Арпатли.

Про це у Фейсбуці повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Допитують одного з головних свідків обвинувачення у справі Ахтема Чийгоза і про "масові заворушення" 26 лютого 2014 року Енвера Арпатли. По відеозв'язку з Татарстану, де він зараз проживає", - повідомив Наумлюк.

У ході судового засідання свідок сказав, що "функції організації масових заходів та взаємодії з регіональними Меджлісами були покладені на Заура Смирнова, а не на Ахтема Чийгоза".

Як відомо, в даний час Заур Смирнов обіймає посаду "голови Держкомнацу" в окупаційному уряді Криму.

За даними кримськотатарської газети "Авдет", Енвер Арпатли - колишній керівник Алуштинського регіонального управління Меджлісу і колишній заступник голови Алуштинської міської адміністрації.

В даний час він живе і працює в Татарстані. Довгий час його не могли знайти, щоб запросити на допит у "суд".

В ході "суду" Чийгоз не зміг поставити запитання Арпатли у зв'язку з відключенням відеозв'язку із СІЗО.

"Перед тим, як ставити запитання свідкові почав Чийгоз, зник зв'язок із СІЗО, де він перебуває і звідки по відео бере участь у засіданні", - зазначив Наумлюк.

Як відомо, Чийгозу пред'являють обвинувачення в організації масових заворушень під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Він був затриманий у Сімферополі у січні 2015 року. Мітинг, в ході якого прибічникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Російська єдність", проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими. Крім Чийгоза, у справі "26 лютого" заарештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджи. "Справу Чийгоза" так званий суд розглядає у рамках окремого провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-