ФСБ

ФСБ "шиє" екстремізм дружині Виноградова

Укрінформ
Стосовно дружини активіста Українського культурного центру Криму Андрія Виноградова, Наталії Харченко, співробітники ФСБ проводять дослідчу перевірку за кримінальною статтею "екстремізм".

Про це з посиланням на адвоката Едема Семедляєва повідомляє Кримська правозахисна група.

"Щодо Наталії Харченко проводиться дослідча перевірка за частиною 2 статті 280 КК РФ (Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, вчинені з використанням засобів масової інформації або інформаційно-телекомунікаційних мереж, в тому числі мережі "Інтернет"). Слідчий без присутності адвоката взяв у жінки пояснення і "підписку про нерозголошення відомостей досудового розслідування", - повідомила Кримська правозахисна група.

За словами адвоката, 12 січня близько 7 ранку до будинку, де проживають разом із батьками й маленькими дітьми Наталія Харченко та Андрій Виноградов, прийшли співробітники ФСБ Росії, які пред'явили кримчанам так звану "постанову слідчого на обстеження житла". За підсумками цього обстеження у Наталії та Андрія вилучили оргтехніку. Подружжя силовики відвезли до Управління ФСБ Росії по Республіці Крим та місту Севастополю», розташованому за адресою м. Сімферополь, вул. Івана Франка, 13.

Семедляєв повідомив КПГ, що Наталя вийшла з кримського управління ФСБ лше о 14 годині. Жінка була налякана, погано почувалася.

Як уточнив Семедляєв, об 11:30 він прибув до управління ФСБ, де перебувало подружжя, але потрапити до слідчого йому вдалося лише за кілька годин після дзвінків на "гарячу лінію" ФСБ РФ.

"У моїй присутності Андрій Виноградов відмовився від дачі свідчень, скориставшися статтею 51 Конституції РФ. Комп'ютерну техніку Виноградову не повернули", - повідомив Сємєдляєв.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 12 січня вранці активіста Українського культурного центру Андрія Виноградова і його дружину після обшуку в будинку відвезли на допит співробітники ФСБ. Пізніше стало відомо, що їх відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-