"Каральну психіатрію" застосували вже до дев'ятьох кримських татар

Укрінформ
До Сімферопольської психлікарні на примусову психіатричну експертизу направили двох кримських мусульман, що проходять по справі "Хізб ут-Тахрір".

Про це у Фейсбуці написала дружина Вадима Сірука, обвинуваченого в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", Ганна Богачова.

"Учора в психіатричну лікарню на примусову психіатричну експертизу були відправлені Ремзі Меметов та Енвер Мамутов. Це восьмий і дев'ятий випадки приміщення кримських мусульман на таку експертизу. Перший був у серпні-вересні, ще чотири - в листопаді-грудні і двоє ще на експертизі. Тепер настала черга "бахчисарайської четвірки" обвинувачених у "справі Хізб-ут-Тахрір", - написала Богачева.

За її словами, її чоловіка, Вадима Сірука, в четвер повернули в СІЗО Сімферополя.

"Вадима вчора повернули сюди, і я вирішила приїхати їжі передати. Народу нереально багато. Записувалася позавчора в чергу - список зник, брат записав вчора в новий список. Вночі, люди кажуть, ходили перевіряли кілька разів, не порвали список знову. В черзі більш як 60 чоловік, добре, якщо до вечора встигнуть передати", - повідомила дружина заарештованого.

Вона сказала, що чергу в СІЗО збільшує тривала процедура перевірки переданих продуктів

"Кожен продукт перед передачею ріжуть/знімають упаковку/проколюють і зважують. Це довго. У черзі стоять годинами і старі, і молоді, вагітні, з дітьми... А не передавати - так їжа в тюрмах просто огидна", - розповіла жінка.

За її словами, загальна картина "здається жахом". "І це тільки прийом передач. Що всередині СІЗО - залишається тільки здогадуватися", - написала Богачева.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-