Окупантський «суд» знову не дозволив доставити Чийгоза на засідання

Окупантський «суд» знову не дозволив доставити Чийгоза на засідання

Укрінформ
У вівторок на судовому засіданні у справі Ахтема Чийгоза досліджувалися фотоматеріали, зняті під час мітингу 26 лютого 2014 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні була досліджена серія фотографій, що охоплюють періоди часу з 12:57 по 13:18 і з 14:00 по 14:04. На жаль, були відсутні фотографії за 42 хвилини в період з 13:18 по 14:00. Однак, всупереч позиції обвинувачення, що стверджує, що масові заворушення почалися з 13 години, на фотографіях о 14 годині відсутні ознаки масових заворушень", - зазначив Полозов.

За його словами, на фотографіях видно, що виступають депутати Верховної Ради АРК, Чубаров, Аксьонов, Ковітіді.

Він також повідомив, що на фотографіях чітко видно "коридори", які учасники «проукраїнського» мітингу самостійно організовували.

«Видно, як «проросійські» мітингувальники видавлюють у лівій частині внутрішнього двору Верховної Ради АРК «проукраїнських» мітингувальників, здійснюючи провокації і локальні сутички. Жодних предметів для насильства у мітингуючих в руках не спостерігається, як розпилення газу та інших жахів, зазначених у обвинуваченні», – підкреслив Полозов.

Як зазначив адвокат, на 61-му за рахунком засіданні "суду" знову було проігноровано клопотання захисту про доставку Чийгоза в зал суду, і його підзахисний традиційно брав участь у засіданні дистанційно.

Наступне судове засідання у справі Ахтема Чийгоза відбудеться 28 грудня.

Нагадаємо, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз був затриманий у Сімферополі у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Мітинг, в ході якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство», що проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими. Крім Ахтема Чийгоза у справі "26 лютого" арештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджи.

При цьому "справу Чийгоза» російський суд розглядає в рамках окремого провадження.

В даний час його арешт продовжено до 8 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-