Українські радіокомпанії мовитимуть на Крим із Чонгара - Нацрада

Українські радіокомпанії мовитимуть на Крим із Чонгара - Нацрада

Укрінформ
Національна рада на засіданні 27 грудня визначила переможців конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів. Чотири вітчизняні радіокомпанії матимуть змогу мовити на Крим із Чонгара. 

Про це повідомив член Національної ради Сергій Костинський, якого цитує прес-служба регулятора.

"Це прецедент для України, оскільки це перший конкурс для мовлення на Крим із часу його окупації. Після добудови нової вежі в Чонгарі Херсонської області, яка розміщена за 15 км від КПВВ, можна буде розпочинати мовлення", - сказав Костинський.

Він також зауважив, що наступного року через вимкнення аналогового телебачення буде звільнено багато радіочастот, і всі, хто хоче мовити, отримають значно більші шанси здобути ліцензію.  

Визначено переможців і ухвалено рішення про видачу ліцензій на мовлення у таких населених пунктах: НТКУ (Центральна дирекція "Українське радіо") - 100,7 МГц у с.Чонгарі Херсонської обл.; ТОВ "ТК "Атлант-СВ", Київ - 101,4 МГц у с.Чонгарі Херсонської обл.; ГО "Радіо кримських громад" ("Радіо Крим. Реалії") - 105,9 МГц у с.Чонгарі Херсонської обл.; ПП "ТРК "Софія", м. Херсон  - 107,8 МГц у с.Чонгарі Херсонської обл.; НТКУ (Центральна дирекція "Українське радіо") - 99,2 МГц у с.Орлах Дніпропетровської обл.; ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо "Кохання", м. Київ - 105,3 МГц у м.Білій Церкві Київської обл.; ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.  Львів - 104,4 МГц у с.Коростові Сколівського р-ну Львівської обл.; НТКУ (Центральна дирекція "Українське радіо") - 99,6 МГц у смт Козельці Чернігівської обл.

Отже, майбутній суспільний мовник отримав 3 нові радіочастоти, які, за інформацією директора виконавчої філії НТКУ "Центральна дирекція "Українське радіо" Анатолія Табаченка, невдовзі будуть освоєні.

Стосовно чотирьох частот конкурс припинено, оскільки не виявилося претендентів на мовлення в таких населених пунктах: 102,4 МГц у м. Костянтинівці Донецької обл.; 90 МГц у смт Сартані Донецької обл.; 73,64 МГц у м. Києві; 100 МГц у м. Славуті Хмельницької обл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-