Кримські окупанти залишили за гратами редактора, який критикував

Кримські окупанти залишили за гратами редактора, який критикував "єдиноросів"

Укрінформ
У Криму арешт редактора алуштинського видання "Твоя газета" Олексія Назімова продовжили до 4 січня 2017 року.

Про це повідомляє Центр інформації про права людини.

"Арешт редактора алуштинського видання "Твоя газета" Олексія Назімова продовжили до 4 січня 2017 року", - наголошується у повідомленні.

Відповідне рішення в четвер після розгляду апеляційної скарги захисту виніс "суддя" так званого Верховного суду Криму Балахонов.

За даними правозахисного центру, Назімова обвинувачують у "вимаганні хабаря за непублікацію компрометуючих матеріалів на члена політичної партії "Єдина Росія".

Сам Назімов під час засідання заявив, що "його арешт на замовлення і пов'язаний з критикою міської влади і партії "Єдина Росія", а матеріали справи не відповідають фактичній ситуації".

Адвокат підсудного Олексій Ладін наголосив, що підстав для тримання під вартою обвинуваченням не представлено. Він також звернув увагу суду на необгрунтованість обвинувачення і ряд процесуальних порушень, пов'язаних з вивченням доказів.

Редактор видання "Твоя газета" Олексій Назімов був затриманий 4 жовтня в Алушті співробітниками УФСБ по Криму і Севастополю. Цього ж дня був затриманий і відеооператор видання Андрій Облєзов. Згідно з висунутим обвинуваченням, редактору інкримінується комерційний підкуп, пов'язаний з вимаганням, а кореспондентові - посередництво у вимаганні. Також у цій справі був затриманий як посередник депутат Алуштинської міської ради Павло Степанченко.

6 жовтня Алуштинський міський суд обрав усім їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. При цьому не були враховані аргументи про те, що друковане видання не виходить з 2015 року, а гроші, з якими був затриманий редактор, призначалися для ряду рекламних публікацій в мережі Інтернет. 18 жовтня апеляційна скарга щодо запобіжного заходу залишена без задоволення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-