Чийгоз не може адекватно себе захистити в

Чийгоз не може адекватно себе захистити в "суді" – Amnesty

Укрінформ
Amnesty International в Україні стверджує, що російська влада в Криму позбавляє заступника очільника Меджлісу Ахтема Чийгоза права на справедливий суд.

Про це повідомив дослідник Amnesty International Красімір Янков під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Що цікаво, - сам Ахтем Чийгоз не був присутнім на своєму суді,  його судять по відеозв'язку, він перебуває в СІЗО  Сімферополя  за 500 метрів від будівлі самого суду. Ми були свідками як участь Чийгоза по відеозв'язку порушує його право на справедливий суд. Під час судового засідання використовують звичайний скайп, якість інтернету бажає кращого,  а сам Чийгоз, як було видно, не може почути, що відбувається в залі суду, він не може адекватно себе захистити, задати питання свідкам", - сказав Янков.

Дослідник додав, що включення Криму в російське правове поле, що стало порушенням міжнародного права, дозволило владі розпочати переслідування ключових фігур кримськотатарської спільноти за сфабрикованими звинуваченнями в екстремізмі та інших злочинах.

Як повідомляв Укрінформ,  Чийгоза арештували у січні 2015 року за звинуваченням в організації “масових заворушень” під час вуличних сутичок між проукраїнськими та проросійськими прибічниками в лютому 2014 року. Згідно з відеохроніками ЗМІ та свідченнями очевидців, він був одним із тих, хто намагався стримати натовп і запобігти насильству. Суд над ним розпочався в серпні 2016-го, через більш як 15 місяців з моменту арешту.  Суд над ним триває досі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-