ФСБ хоче допитати Полозова у справі Умерова

ФСБ хоче допитати Полозова у справі Умерова

Укрінформ
Адвокат керівників Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза Микола Полозов повідомив, що у вівторок буде розглянуте клопотання про його допит слідчим ФСБ як свідка у справі Ільмі Умерова, в якій він є адвокатом.

Про це Полозов написав у Фейсбуці.

"Судове засідання з розгляду клопотання слідчого СВ УФСБ Росії по "Республіці Крим і м.Севастополю" І.А.Скрипка про отримання судового дозволу на допит мене як свідка у справі Ільмі Умеров, в якій я виступаю захисником, відбудеться завтра 13.12.2016 у Київському районному суді Сімферополя о 10:00", - написав Полозов.

Він окремо наголосив у Твіттері на важливості завтрашнього засідання, оскільки на його думку "суд у Криму" вирішуватиме, "чи існує адвокатська таємниця, що охороняється Конституцією РФ, чи вже ні" 

Як зазначав Полозов раніше, такий тиск на нього "має на меті перешкодити здійсненню професійної діяльності на території Криму. Основним ініціатором тиску на місцевому рівні є республіканська прокуратура".

Як повідомлялося, 8 листопада "суд" в окупованому Криму задовольнив позов ФСБ і так званої прокуратури проти адвоката Миколи Полозова у зв'язку з його роботою у "справі Умерова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-