Україна зможе мовити на Крим вже у 2017-му

Україна зможе мовити на Крим вже у 2017-му

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 1 грудня ухвалила рішення звернутися до Українського державного центру радіочастот з проханням прорахувати частоти для організації цифрового мовлення на Крим. Таким чином півострів забезпечать не лише ФМ-мовленням, а й цифровим телебаченням.

Про це сказав член Нацради Сергій Костинський, передає кореспондент Укрінформу.

"Національна рада з питань телебачення і радіомовлення замовила частоти і вже оголосила конкурс на 4 ФМ-частоти для мовлення на територію Криму через телевежу на Чонгарі в Херсонській області. Сьогодні ми ухвалюємо рішення щодо звернення до Українського державного центру радіочастот - на прорахунок частоти для організації цифрового мовлення на Крим. Тобто ми плануємо не тільки радіомовлення на  Крим в ФМ-діапазоні, а й цифрове телебачення - і це має бути не менше 4 телеканалів. Сподіваюся, що в першому кварталі ми вже зможемо отримати відповідь від УДЦР", - сказав Костинський.

Він уточнив при цьому, що Нацрада звертається до УДЦР на прохання підприємства "Телемережі України", яке будує вежу на Чонгарі в Херсонській області.

Костинський повідомив, що завтра на Херсонщині відбудеться виїзне засідання Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи Національного телебачення і радіомовлення, яка працює при МІП. У засіданні візьмуть участь заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука та голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв. Розглядатиметься, зокрема, питання розвитку мовлення в Херсонській області та організації мовлення на Крим.

За його словами, відбудеться й перевірка перебігу будівництва телевежі на Чонгарі.

"Ми закладемо пам'ятний камінь до підніжжя телевежі, де вже готова перша секція. Планувалося, що під кінець року вежа буде готова. Сподіваємось, так і буде", - зазначив Костинський.

У свою чергу голова Нацради Юрій Артеменко висловив сподівання, що наступного тижня відбудеться  офіційне відкриття вежі на горі Карачун біля Краматорська, яка наразі працює у тестовому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-