Нацрада видала ще чотири дозволи на мовлення в зоні АТО

Нацрада видала ще чотири дозволи на мовлення в зоні АТО

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 1 грудня надала 4 дозволи на тимчасове мовлення на території АТО - у Бахмуті та Костянтинівці, а також на КПВВ "Мар'їнка" та "Гнутове".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національна рада в координації з Міністерством інформаційної політики ухвалює рішення щодо надання дозволу на тимчасове мовлення в Бахмуті та Костянтинівці Донецької області. В Бахмуті - для ТРК "Галичина" (90,2 МГц), в Костянтинівці - для "Громадського радіо" (91,8 МГц). Також ми продовжуємо  роботу щодо забезпечення мовлення на КПВВ, які кожного дня перетинають тисячі людей і в сторону окупованих територій, і в сторону підконтрольних Україні. Це КПВВ "Мар'їнка" та "Гнутове" Донецької області. Там буде мовити ТРК "АРТА ПЛЮС", яка буде повністю забезпечувати україномовний контент - українські пісні, українські передачі", - сказав член Нацради Сергій Костинський.

Він нагадав, що на минулому засіданні Нацрада надала дозвіл на тимчасове мовлення на трьох КПВВ - "Станиця Луганська", "Майорськ", "Новотроїцьке". Тож загалом мовлення на п'яти КПВВ дозволяє повністю забезпечити людей, що їх перетинають, FМ-мовленням.

"Це безпрецедентне рішення, коли на лінії розмежування люди можуть слухати українське мовлення", - підкреслив Костинський.

Він додав, що на цих п'яти КПВВ також планується забезпечити мовлення радіо "Армія FМ" і однієї з програм Українського радіо. Ця ініціатива реалізується з використанням технології малопотужного FМ-мовлення - мобільної технології, що дозволяє переносити обладнання в разі зміни розташування КПВВ.

"Уже за декілька тижнів ми матимемо в зоні АТО більше українського мовлення. Сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо закрити українським мовленням всі "білі плями", - сказав член Нацради, принагідно зазначивши, що для радіостанцій, які працюють в зоні АТО, це комерційно неприбуткова діяльність, а вияв патріотичної позиції. 

Водночас голова Нацради Юрій Артеменко доручив звернутися до голів військово-цивільних адміністрацій з пропозицією розмістити на під'їздах до КПВВ інформацію про можливість отримання українського мовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-