Кавказ-2016: Шойгу приїхав до окупованого Криму

Кавказ-2016: Шойгу приїхав до окупованого Криму

Укрінформ
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу прибув до окупованого Криму, де пройде один з ключових етапів стратегічних навчань "Кавказ-2016".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника Міноборони Ігоря Конашенкова.

"Глава військового відомства особисто проінспектує дії штабів і військ в ході стратегічних навчань "Кавказ-2016", - сказав він журналістам.

Так, на полігоні "Опук" путінська армія планує відпрацювати дії міжвидового угруповання військ по відбиттю нападу умовного противника.

За словами Конашенкова, "в ході цього етапу маневрів будуть задіяні всі види і роди військ, залучені до навчань".

Нагадаємо, російська сторона офіційно повідомляла про участь у маневрах "Кавказ-2016" близько 12,5 тис. військовослужбовців, 90 танків, близько 300 бойових машин, до 20 вертольотів, а також до 15 бойових кораблів.

Однак, як заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, реальний масштаб розпочатих 5 вересня навчань значно більше.

За даними ГУР, під виглядом раптової перевірки боєготовності збройних сил Росії, яка проводилася 25-31 серпня і фактично стала початковим етапом навчання "Кавказ-2016", Росія зосередила на південно-західному напрямку міжвидове угруповання військ чисельністю близько 100 тис. військовослужбовців, понад 10 тис. одиниць бойової та іншої техніки, 60 кораблів та 400 літаків і вертольотів. При цьому понад 11 тис. військовослужбовців було перекинуто до Південного військового округу з інших округів Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-