Адвокат: Умерова завтра можуть відпустити з лікарні

Адвокат: Умерова завтра можуть відпустити з лікарні

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вже завтра може вийти з лікарні після примусової судово-медичної експертизи.

Про це повідомив його адвокат Микола Полозов, пише Громадське.

"Підозрюваний російською владою в сепаратизмі заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров вже завтра може опинитися на волі після проходження судово-медичної експертизи", - заявив Полозов.

За словами адвоката, комісія вже провела необхідні обстеження, і якщо не буде заперечень з боку правоохоронних органів, Умерова випишуть з психоневрологічного диспансеру в середу.

Адвокат нагадав, що 13 вересня відбудеться розгляд апеляції за скаргою на дії слідчого, який призначив психіатричну експертизу для Умерова.

Раніше Укрінформ повідомляв, що під час засідання у так званому Київському райсуді Сімферополя, де розглядалося клопотання ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи йому стало погано. "Швидка" відвезла Умерова в лікарню з підозрою на інфаркт. Однак після цього суд все ж задовольнив клопотання слідчого УФСБ і виніс рішення про направлення Умерова на примусову психіатричну експертизу.

Ільмі Умеров обвинувачується з травня 2016 року по ч. 2. ст. 280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі "Інтернет") КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взято підписку про невиїзд. ФСБ обвинувачує Умерова в тому, що 19 березня 2016 року в Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-