Ми маємо підтримати кримських татар в боротьбі - глава

Ми маємо підтримати кримських татар в боротьбі - глава "Туган тіл"

Укрінформ
Президент Всеукраїнського татарського культурного центру "Туган тіл" Петро Шарафетдинов вважає, що національні співтовариства України мають підтримати кримських татар в їхній боротьбі за свої права.

Про це Шарафетдинов заявив на засіданні круглого столу в Укрінформі, присвяченого темі "25 років незалежності: роль і досягнення національних громад України".

"Ми знаємо, як кримськотатарський народ сьогодні бореться за свої права бути корінним народом у Криму. Бачу наше завдання в усілякому сприянні і підтримці цього процесу", - сказав Шарафетдинов.

За його словами, не можна забувати про те, що відбувалося багато років тому в Криму, і необхідно "доносити правду про ці події нащадкам".

"Потрібно згадати ту страшну депортацію, яка сталася у 1944 році, згадати її результати й віддати належне героїчному народу, якому вистачило сил, як феніксу, відродитися з попелу", - зазначив керівник Всеукраїнського татарського центру.

Він підкреслив, що розділяє надію тих, хто вважає, що окупація Криму незабаром закінчиться.

"Я розділяю надію всіх, що скоро це неподобство закінчиться і Крим знову зацвіте, стане вільним, таким, що цвіте, сонячним і, віддаючи данину героїчному кримськотатарському народу, я прошу вас пам'ятати про це і розповісти правду своїм дітям і онукам", - підкреслив Шарафетдинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-