Чийгоза не хочуть пускати на слухання у власній справі - адвокат

Чийгоза не хочуть пускати на слухання у власній справі - адвокат

Укрінформ
Засідання підконтрольного Росії "Верховного суду Криму" щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза завершилося. Клопотання про допуск Чийгоза в зал судових засідань не розглядали.

Про це розповів адвокат Чийгоза Еміль Курбедінов, відповідне відео розміщене у Фейсбуці.

"Знову було заявлено клопотання, щоб Ахтема допустили в зал судових засідань. Судді навіть не розглядають ці клопотання. Вони вважають, що вони раз і назавжди вирішили це питання", – повідомив він.

Курбедінов також зазначив, що за фактом, ніхто з "потерпілих" не може відповісти, що конкретно пред'являють Чийгозу: "вони кажуть, що вони прибули туди за наказом захищати Верховну Раду від кримських татар – все".

Чийгоза утримують у застінках ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. У сфальсифікованій кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених. Троє з них - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов - утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов та Ескендер Эмірвалієв - чекають вироку вдома, їх взяли на поруки.

Як повідомляв Укрінформ, так званий Верховний суд Криму виділив справу Чийгоза в окреме провадження. Чийгозу інкримінують організацію масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджі і Алі Асанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-