Чубаров: Аргументів за

Чубаров: Аргументів за "кримський" батальйон більше, ніж побоювань

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що аргументів на користь створення "кримського" батальйону у складі Нацгвардії України набагато більше, ніж побоювань.

Про це він на написав на своїй сторінці в Facebook.

"Насправді, аргументів, з тих, що не прийнято коментувати публічно, на користь створення «кримського» військового підрозділу у складі Національної гвардії України набагато більше, ніж уявних або об'єктивних побоювань. Свого часу вони були доведені і Президенту України Петру Порошенку і міністру МВС України Арсену Авакову", - написав Чубаров.

Торкаючись суті пропозиції про створення кримськотатарського батальйону, глава Меджлісу підкреслив, що необхідно "у складі Національної гвардії України створити підрозділ, особовий склад якого був би сформований громадянами України - уродженцями і вихідцями з Криму".

"Зрозуміло, що цей підрозділ не може бути ні монорелігійним, ні мононаціональним. Водночас, в організації служби і повсякденного життя військовослужбовок слід передбачити елементарні умови, релігійні потреби, що враховують їх, і національні традиції", - вважає Чубаров.

Натомість політик зазначив, що "публічне обговорення усіх нюансів військового будівництва в країні, що піддалася зовнішньому нападу, є "не зовсім правильною справою".

"Тим більше, в нашому випадку, коли Крим окупований Росією, а переважна частина його жителів відразу виявилися заручниками країни-окупанта", - підкреслив Чубаров, зазначивши, що "кожне сказане на материковій частині України слово або досконала дія ретельно аналізується спецслужбами Росії, яка окупувала Крим".

Проте, переконаний політик, без кримського батальйону не обійтися.

"Ми продовжуємо працювати у напрямі максимального врахування прав та інтересів усіх жителів Криму - як кримських татар, так і інших національностей... І не лише тих, хто опинився на материку, але, і в першу чергу, тих, хто проживає в окупованому Криму. І обійтися без створення кримського батальйону не вдасться"!, - вважає Рефат Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, глава МВС України Арсен Аваков у вівторок заявив, що він проти створення в Україні добровольчих воєнізованих підрозділів за національною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-