Полозов вважає, що справа Чийгоза буде посилена статтями про екстремізм

Полозов вважає, що справа Чийгоза буде посилена статтями про екстремізм

Укрінформ
Микола Полозов, адвокат Ахтема Чийгоза (одного з фігурантів так званої "справи 26 лютого"), припускає, що після відновлення суду над ним йому будуть пред'явлені нові обвинувачення - в екстремізмі. 
Микола Полозов, адвокат Ахтема Чийгоза (одного з фігурантів так званої "справи 26 лютого"), припускає, що після відновлення суду над ним йому будуть пред'явлені нові обвинувачення - в екстремізмі. 
Про це Полозов сказав у четвер на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.  
"На даний момент провадження у справі в судовому порядку призупинено. Суд прийняв рішення повернути кримінальну справу прокурору для того, щоб посилити позиції обвинувачення... Це призупинення суду я пов'язую, в тому числі, і з позовом, який подала Поклонська (так званий "прокурор Криму" Наталя Поклонська - ред.), про заборону Меджлісу, про визнання його екстремістською організацією. Я не виключаю, що обвинувачення Ахтему Чийгозу буде посилено новими статтями, очевидно, статтями про екстремізм", - сказав Полозов. 
Захисник Чийгоза додав, що справа сфабрикована недбало і брудно. Відрізняється навіть кількість потерпілих у матеріалах справи від обвинувального висновку, підписаного Поклонською. У більшості потерпілих немає ніяких медичних довідок про те, що вони постраждали, все записано з їх слів. І рішення повернути справу назад в прокуратуру було прийнято в тому числі для того, щоб "підчистити" все це.
"Абсолютно очевидно, що у будь-якому нормальному суді у такому вигляді справа вмить розсипалася б ще на стадії попереднього слідства. Але тут свідомо накручуються нові склади злочину, вигадуються, фабрикуються, фальсифікуються, і робиться це винятково заради однієї мети - для російської влади в Криму кримські татари становлять загрозу, вона боїться кримських татар", - відзначив Полозов. 
Він вважає, що спецслужби стосовно кримських татар застосовують ті самі методи, що й на Кавказі: працюють жорстко, безапеляційно, не гребуючи викраденнями, можливо, навіть вбивствами. 
Адвокат підкреслив, що ця справа має пропагандистський характер. 
"Політику Кремля в Криму можна назвати як гібридний геноцид кримських татар", - сказав Полозов.
Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року на стороні прихильників територіальної цілісності України. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингуючих загинули, 79 осіб дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Підсудні своєї вини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.
15 січня 2016 року група обвинувачів на чолі з російським «прокурором Криму» Наталею Поклонською в суді зачитала обвинувальний висновок щодо шести активістів.
На засіданні 25 січня російський Верховний суд Криму залишив під вартою до 8 березня фігурантів «справи 26 лютого» Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафа Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-