Пакет військової допомоги від Швеції зосереджений на ППО - Зеленський

Пакет військової допомоги від Швеції зосереджений на ППО - Зеленський

Укрінформ
Пакет військової допомоги від Швеції на загальну суму майже 1,2 млрд євро має важливе значення для обороноспроможності й стійкості України.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Учора я говорив із Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном про поточну ситуацію на полі бою та пріоритетні оборонні потреби України. Сьогодні я радий висловити свою глибоку вдячність Прем’єр-міністру Крістерссону, його уряду та всім шведам за найбільший пакет військової допомоги, оголошений Швецією на сьогодні, на загальну суму майже 1,2 млрд євро. У новому пакеті передбачено насамперед постачання засобів протиповітряної оборони, артилерійських боєприпасів і бронетехніки, які є критично важливими для наших воїнів», - зазначив Зеленський.

За його словами, до пакета також увійшли літаки радіолокаційного спостереження та управління ASC 890, весь шведський парк бронемашин PBV 302 і додаткові артилерійські боєприпаси.

«Ця допомога має важливе значення для обороноздатності й стійкості України. Важливо відзначити, що шведська допомога не лише рятує життя українців, але й допомагає гарантувати довготривалий мир і безпеку в Європі. Разом ми захистимо наші спільні цінності й забезпечимо притягнення агресора до відповідальності», - наголосив Президент.

Читайте також: Швеція виділила новий пакет допомоги для енергетики України

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що країна надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 13,3 мільярда шведських крон (1,16 млрд євро).

Уряд Швеції протягом наступних трьох років планує надавати Україні військову допомогу по 2,3 мільярда доларів щорічно (або $7 млрд загалом).

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-