Літаки, ракети, БТР: Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України

Літаки, ракети, БТР: Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України

Укрінформ
Уряд Швеції надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 13,3 мільярда шведських крон (1,16 млрд євро).

Про це у соцмережі Х повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, передає Укрінформ.

«Швеція надасть новий військовий пакет для посилення протиповітряної оборони України. 16-й пакет є найбільшим шведським пакетом військової допомоги, на суму 1,16 мільярда євро», - повідомив міністр.

Він додав, Швеція передасть Україні літаки радіолокаційної розвідки та управління (ASC 890).

«ASC 890 забезпечать Україну новими можливостями проти повітряних і морських цілей. В України посилиться здатність ідентифікувати цілі на великій відстані. Вони будуть допомагати F-16. Ракети AMRAAM (класу «повітря» - «повітря» - ред.) також будуть передані», - зазначив міністр.

За його словами, Швеція також передасть Україні весь свій запас бронетранспортерів (PBV 302) для формування нових бригад.

«Швеція також надасть артилерійські боєприпаси та ресурси для обслуговування раніше наданої техніки. Швеція поставить надлишки іншої техніки зі складів Збройних сил, обслуговуватиме раніше передану шведську техніку, надаватиме фінансову підтримку коаліціям, а також фондам і тимчасовим ініціативам, щоб забезпечити швидку та масштабну закупівлю техніки для України», - заявив міністр.

Читайте також: Швеція призупиняє план передачі літаків Gripen Україні - міністр оборони назвав причину

Йонсон додав, що перед Шведським агентством оборонних досліджень буде поставлено завдання підтримати Україну у створенні власного такого інституту.

«Крім того, у пакеті буде посилено командно-контрольний потенціал України шляхом передачі їй терміналів з підпискою на супутниковий зв’язок», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швеції протягом наступних трьох років надаватиме Україні військову допомогу по 2,3 мільярда доларів щорічно (або $7 млрд загалом).

Фото: Pål Jonson / Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-