Після знищення «Циклону» кілька російських кораблів покинули Крим - Плетенчук

Після знищення «Циклону» кілька російських кораблів покинули Крим - Плетенчук

Укрінформ
Кілька російських кораблів покинули тимчасово окупований Крим протягом останніх кількох днів після знищення ракетного корабля «Циклон».

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Ракетоносії стабільно залишаються в пунктах базування. Кілька кораблів покинули Крим протягом останніх кількох днів після знищення корабля «Циклон». Все більше і більше ворог розуміє, що Крим – це не те місце, де варто тримати свої кораблі», - розповів Плетенчук.

Він також сказав, що станом на зараз ракетоносіїв у Чорному морі немає, ситуація залишається стабільною.

«На жаль, що стосується торгового флоту, активність у росіян досить висока. У порушення всіх міжнародних правил з вимкненою системою ідентифікації вони періодично заходять в наші порти, окуповані Росією. Це Маріуполь, Бердянськ. Звідти вони вивозять награбоване і перевалюють його у своїх портах як на Азові, так і в Чорному морі. Далі росіяни намагаються це кудись перепродати на експорт, підробляючи документацію, ніби це товари їхнього виробництва», – зазначив Плетенчук.

Читайте також: Після втрати крейсера «Москва» Чорноморський флот РФ можна називати флотилією - Плетенчук

Він додав, що контроль акваторії ворог здійснює за рахунок авіації, «тому що корабельно-катерний склад перебуває у пунктах базування, але користуючись тим, що вони окупували практично все узбережжя Азовського моря, вони продовжують вчиняти свої незаконні дії».

Як повідомляв Укрінформ, у Генеральному штабі ЗСУ підтвердили знищення 19 травня у тимчасово окупованому Криму російського ракетного корабля «Циклон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-