Сили оборони відбили три атаки в районі Кринок, ще дві - на Оріхівському напрямку

Сили оборони відбили три атаки в районі Кринок, ще дві - на Оріхівському напрямку

Укрінформ
На Придніпровському напрямку Сили оборони мають успіх - відбито три атаки в районі Кринок. Ще дві - на Оріхівському напрямку.

Ворог, вчергове зазнавши втрат, був вимушений повернутися на свої позиції. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

«На Придніпровському напрямку морські піхотинці мають успіх. Ворог, вчергове зазнавши втрат, був вимушений повернутися на свої позиції. Загалом в нашій операційній зоні за минулу добу втрати ворога склали близько 80 чоловік особового складу, половина з них загиблими», - розповів Плетенчук.

За його словами, на лівобережжі Дніпра ситуація залишається складною, тому що спроби штурмів відбуваються цілодобово.

«Але виконати своє завдання, скинути в річку українських морпіхів, вони не змогли. Кожного разу росіяни повертаються на власні позиції зі своїми 200-ми і 300-ми», - відзначив Плетенчук.

Читайте також: Російська армія втратила в Україні вже 500 080 військових

Стосовно тактичного положення на лівому березі Дніпра, то, за його словами, «ми його дещо покращили, це дає нам деякі переваги». Але загалом, на думку Плетенчука, ситуація там залишається паритетною.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 24 травня, війська РФ обстріляли 13 населених пунктів Херсонської області, зафіксовані влучання в об'єкти комунальної та припортової інфраструктури. Під ворожим вогнем опинилися Антонівка, Інженерне, Дніпровське, Янтарне, Придніпровське, Чорнобаївка, Комишани, Понятівка, Берислав, Золота Балка, Тягинка, Бургунка і Херсон. Пошкоджені 8 приватних будинків. Зафіксовані влучання у готель, приватний автомобіль, а також об'єкти комунальної та припортової інфраструктури.

Фото: Оперативне командування «Південь» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-