Фронт та посилення ППО: Умєров і Сирський поговорили з командувачем сил НАТО в Європі

Фронт та посилення ППО: Умєров і Сирський поговорили з командувачем сил НАТО в Європі

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провели телефонну розмову з верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Крістофером Каволі і командувачем Групи сприяння безпеці України, генерал-лейтенантом США Антоніно Агуто.

Як передає Укрінформ, про це міністр повідомив у Фейсбуці.

За словами Умєрова, Сирський поінформував колег про поточну ситуацію на фронті та першочергові потреби Збройних сил України.

«Окремо обговорили аспекти посилення нашої протиповітряної оборони. Висловив щиру подяку усім нашим партнерам-членам НАТО за допомогу та активну взаємодію у справі визволення української землі від російських окупантів», - зауважив очільник Міноборони.

Як наголосив Умєров, ця підтримка «є надзвичайно важливою для нашої боротьби».

Як додав Сирський, «передусім йшлося про ситуацію на фронті, забезпечення технікою та озброєнням, боєприпасами, матеріально-технічними засобами відповідно до заявленного пакета допомоги».

Читайте також: Україна потребує озброєнь від партнерів вже зараз, а не «десь влітку» - Зеленський

«Окремо говорили про посилення протиповітряної оборони як на лінії зіткнення, так і в містах України», - зазначив головнокомандувач ЗСУ та подякував США та іншим країнам-членам НАТО за послідовну і непохитну підтримку України у протистоянні агресору.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що всі партнери України повністю поінформовані щодо актуальних потреб і реальної ситуації на фронті.

Фото: ФБ/Сирський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-