США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $275 мільйонів

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $275 мільйонів

Оновлено
Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно оголосило про виділення значного пакету допомоги Україні у сфері безпеки для задоволення критичних потреб ЗСУ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, поширеному в п’ятницю, передає Укрінформ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, поширеному в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Це п’ятий пакет допомоги у сфері безпеки, який президент схвалив після підписання закону про фінансування додаткових потреб національної безпеки (США – ред.) минулого місяця, і третій пакет, який виділяється за президентськими повноваженнями (PDA)», - зауважили в оборонному відомстві.

При цьому підкреслюється, що пакет є частиною зусиль Сполучених Штатів, щоб допомогти Україні відбити наступ російських військ під Харковом.

«Це забезпечить Україну додатковими можливостями для задоволення її найнагальніших потреб на полі бою»,- зазначили в Пентагоні.

Читайте також: Штати дають Україні зброю для захисту в межах її суверенної території - Пентагон

До нового траншу військової допомоги увійшли, зокрема, ракети для систем HIMARS, артилерійські снаряди 155 мм і 105 мм, мінометні снаряди 60 мм, протитанкові системи Javelin, AT-4 й ракети до ПТРК TOW, а також високоточні авіаційні боєприпаси. Крім того, США виділяють стрілецьку зброю, набої до неї, гранати, підривні боєприпаси, протитанкові міни, ремонтні автомобілі. Пентагон також передає шоломи, бронежилети, засоби індивідуального захисту, запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Як повідомляв Укрінформ, під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України в понеділок глава Пентагону Ллойд Остін назвав складною ситуацію на полі бою та наголосив, що країни формату «Рамштайн» єдині щодо підтримки України.

Фото: twitter.com/DeptofDefense

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-