На Куп’янському напрямку - найгарячіше, від початку доби тут уже було 17 боєзіткнень

На Куп’янському напрямку - найгарячіше, від початку доби тут уже було 17 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
З початку цієї доби найбільша активність російських військ спостерігається на Куп’янському напрямку, на Покровському напрямку - також "гаряче".

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 13:00 24 травня щодо російського вторгнення.

“З початку доби найбільша активність ворога спостерігається на Куп’янському та Покровському напрямках", - ідеться у повідомленні.

За інформацією Генштабу, українські захисники жорстко відповідають на штурмові дії російських військ, знищують ворога, на окремих ділянках, зокрема на Придніпровському напрямку на лівобережжі Дніпра, покращують своє тактичне положення.

На даний час загальна кількість бойових зіткнень перевищила 50.

Читайте також: На Покровський та Курахівський напрямки ворог кинув велику кількість військових та зброї - Генштаб

На Харківському напрямку росіяни проводили сім штурмових дій і були відкинуті назад поблизу Глибокого й Липців.

Українські воїни дають відсіч та продовжують відбивати чотири атаки ворога в районі Вовчанська. По цьому мусту авіація РФ двічі скидала по дві керовані авіабомби. Ще одним КАБом росіяни уразили Старицю.

На Куп’янському напрямку сьогодні найгарячіше. Російські штурми відбиті неподалік від Петропавлівки, Стельмахівки, Іванівки, Коломийчихи, Дружелюбівки, Нововодяного, Ковалівки, Новоєгорівки і Невського. Загалом тут відбулося вже 17 бойових зіткнень. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку війська РФ двічі безуспішно намагалися покращити тактичне положення – в районах Серебрянського лісництва і Тернів.

На Сіверському напрямку тривають два бойові зіткнення в районах Спірного та Білогорівки.

Одного разу загарбники спробували атакувати на Краматорському напрямку, біля Кліщіївки, але безуспішно.

На Покровському напрямку армія РФ поновила високу інтенсивність атак. На цей час відбуваються три бойові зіткнення біля Новоселівки Першої, ще одне – в районі Калинового. Відбиті штурмові дії біля населених пунктів Новоолександрівка, Прогрес, Сокіл, Уманське. Загалом відбулося вже 10 боїв. По Желанному агресор ударив КАБом.

Читайте також: Росія нарощує угруповання на межі з Чернігівською областю та біля кордону із Сумщиною - Генштаб

Вісім разів з початку доби росіяни вдавалися до штурмових дій на Курахівському напрямку, зокрема в напрямку Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки. Продовжується бій біля села Костянтинівка.

На Времівському напрямку ворог застосував керовану авіабомбу по району Старомайорського. Це один із тих напрямків, де вдається поліпшити стійкість оборони.

На Оріхівському напрямку російські війська били КАБом по Новоандріївці та проводили одну штурмову дію на Новоданилівку. Загарбники отримали гідну відсіч та відійшли.

На Придніпровському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до трьох. При цьому дві штурмові дії – робота українських підрозділів.

На решті напрямків обстановка залишається сталою.

Під вогнем артилерії росіян перебували прикордонні Блешня Чернігівської області, Бачівськ, Гиріне, Павлівка та Запсілля у Сумській області.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на фронті відбулося 113 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-