На Покровський та Курахівський напрямки ворог кинув велику кількість військових та зброї - Генштаб

На Покровський та Курахівський напрямки ворог кинув велику кількість військових та зброї - Генштаб

Укрінформ
На Покровський та Курахівський напрямки ворог кинув велику кількість особового складу та важкого озброєння.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав т.в.о. заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ, полковник Ігор Прохоренко.

«Покровський та Курахівський напрямок, це два напрямки, які є гарячими, там тривають запеклі бої. Ворог проводить наступальні дії як вдень, так і вночі, застосовуючи дуже велику кількість особового складу, який підтримується важким озброєнням. На сьогодні противник має там тактичний успіх, ми маємо втрати деяких позицій, але в оперативному відношенні противник там успіху не має. Сили оборони стійко тримають визначені рубежі та позиції», - сказав Прохоренко.

Південніше, на Времівському напрямку, за словами Прохоренка, противник також веде наступальні дії в районі Старомайорського, намагається відновити втрачене положення, але успіху не має.

На Оріхівському напрямку, в районі Роботиного, російська армія так само намагається відновити втрачені положення, витіснити українські підрозділи на рубежі, з яких Сили оборон витіснили їх у 2023 році.

На Придніпровському напрямку, як додав він, де Сили оборони утримують плацдарм Лівому березі Дніпра, ворог щоденно проводить штурмові дії з наміром скинути наші підрозділи у Дніпро, але успіхів там не має.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на фронті відбулося 113 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-