Ворог активно атакує на сході та продовжує спроби прорватися на Харківщині - Нацгвардія

Ворог активно атакує на сході та продовжує спроби прорватися на Харківщині - Нацгвардія

Укрінформ
На сході України упродовж доби відбулося 121 бойове зіткнення, найбільшою активність військ РФ була на Покровському і Курахівському напрямках на Донеччині.

Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник Нацгвардії України Руслан Музичук, відповідаючи на питання, якою є ситуація на сході України, передає кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулої доби відбулося 121 боєзіткнення. Найбільша активність ворога була на Покровському та Курахівському напрямках. Там - майже третина всіх боєзіткнень. І поки тривали спроби ворога прорватися на Харківщині, активність РФ по інших ділянках фронту, зокрема Покровський і Курахівський напрямки і у районі Часового Яру, суттєво не знижувалася", - зазначив Музичук.

За його словами, це говорить про те, що противник намагався тримати всю лінію оборони у напрузі.

Читайте також: Від початку доби на фронті відбулися вже 28 бойових зіткнень

Музичук поінформував, що у НГУ бачать стосовно Харківського напрямку, що за останні дні великої кількості боєзіткнень там немає.

"Ворог продовжує залучати групи піхоти, щоб пробувати прорватися, зокрема у бік Липців. Наші військовослужбовці, зокрема і бійці спецпризначення "Омега", які тут виконують задачі, ці групи піхоти виявляють, ефективно знищують за допомогою, у тому числі, FPV-дронів. Мають місце і вогневі контакти з використанням стрілецької зброї і артилерії", - поінформував речник.

За його даними, у місцях, де ворог намагається досягти успіху, характерним є застосування росіянами і великої кількості авіації.

"У цілому просувань ворога на Харківщині немає. За останню добу гвардійці по районах відповідальності, зокрема на східних напрямках, свої ділянки утримали", - запевнив він.

Читайте також: Російська армія втратила за добу в Україні 1330 військових

Музичук сказав, що зараз у цілому застосування техніки противником, зокрема бронетехніки, відмічається на Куп'янському і Лиманському напрямках, де РФ застосовує групи піхоти. Подекуди це невеликі механізовані колони або групи піхоти, посилені бронетехнікою чи ті, що під прикриттям танків.

"На Лиманському напрямку наші гвардійці протягом тижня знищили 4 танки, 3 з них - це танки, що мали додатковий захист, - металеві навіси, які застосовує противник, щоб спробувати уберегти свою техніку від ураження, зокрема FPV-дронами", - зазначив речник.

Він заявив, що по південних напрямках відмічається також застосування техніки росіянами, але йдеться про більш легко броньовану або легку автотехніку і кросові мотоцикли. "Йдеться про район Великої Новосілки і Оріхівський напрямок", - поінформував Музичук.

Окрім того, нацгвардійці, зокрема і по півночі Харківщини, бачили застосування росіянами легких авто і так званих гольф-карів, і мототехніки.

Речник пояснив, що це, у першу чергу, робиться для того, щоб доставити до місць призначення або невеликі групи піхоти, подекуди навіть 2 особи, або це - швидка логістика, щоб мати раптовість дії.

Загалом, на східному напрямку за добу Сили оборони знищили 1193 окупантів, 11 танків, 27 ББМ, 1 літак та 541 БпЛА ворога. Про це в Телеграмі повідомила пресслужба ОСУВ «Хортиця».

«Сили оборони продовжують завдавати противнику втрат у живій силі та техніці. Загальні втрати російської армії лише на східному напрямку за 22.05.2024 склали: особового складу – 1193, танків – 11, бойових бронемашин – 27, гармат і мінометів – 17, протитанкових засобів – 10, засобів ППО – 1, автомобільної техніки – 55, літаків – 1, засобів РЕБ – 5, БпЛА – 541, пунктів управління БпЛА – 1, укриттів – 56, складів боєприпасів – 6», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, загалом на фронті впродовж минулої доби сталося 139 боєзіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-