Республіканець Маккол показав Блінкену, як зброя США може знищувати бази РФ вздовж кордону України

Республіканець Маккол показав Блінкену, як зброя США може знищувати бази РФ вздовж кордону України

Укрінформ
Голова Комітету Палати представників США в закордонних справах республіканець Майкл Маккол розкритикував Білий дім за обмеження щодо використання силами оборони України американської зброї.

Як передає Укрінформ з посиланням на допис у соцмережі Х Інституту вивчення війни (ISW), Маккол вивісив у комітеті перед виступом держсекретаря Ентоні Блінкена карту військових баз на території Російської Федерації, які перебувають у межах досяжності американської зброї, наявної в Україні.

Крайня зовнішня жирна лінія показує максимальну дальність дії 300-кілометрових ракет ATACMS; суцільна світліша лінія – ATACMS середньої дальності, які США надали Україні (170 км); пунктирна лінія – покриття HIMARS (77 км), пояснили в ISW.

Заштриховані ділянки північного сходу України представляють територію в радіусі дії керованих бомб, що запускаються з російського повітряного простору (60 км).

Читайте також: Учорашня ракета, яку ЗСУ випустили по Довжанську, влучила у військову базу росіян - ЗМІ

«[Росіяни] розмістили всю свою артилерію, ракети й реактивні снаряди просто вздовж кордону України, які вони потім використовують для нападу на українців, – зазначив Маккол. – Однак адміністрація обмежила використання зброї, щоб Україна не могла захищатися й стріляти у відповідь по Росії».

Блінкен у середу виступив перед Комітетом у закордонних справах Палати представників щодо бюджетного запиту Державного департаменту на 25-й фінансовий рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-