Зеленський: Якщо кілька Patriot тримати біля фронту, у росіян нічого не літатиме

Зеленський: Якщо кілька Patriot тримати біля фронту, у росіян нічого не літатиме

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що розміщення кількох систем Patriot поблизу лінії фронту дасть змогу забезпечити захист України від ударів ворожої авіації.

Про це глава держави заявив у інтерв’ю Reuters, передає Укрінформ.

«Якщо буде можливість тримати кілька систем Patriot біля фронту, у росіян нічого не буде літати. Все це чітко усвідомлюють наші партнери. Пам’ятаємо, як за тиждень ми збивали 12 літаків, які могли принести сотні, тисячі бомб. А зараз... збиваємо набагато менше. Чому? Була система, але чогось не вистачає: ракет, деталей тощо», - сказав Зеленський.

За його словами, деякі бригади зараз не укомплектовані «через те, що пакет не прийшов поки що, є дефіцит різної техніки».

Особливо Президент відзначив дефіцит ППО. «Ми постійно тиснемо на партнерів, що протиповітряна оборона повинна прийти і закрити наших військових і цивільних (від ударів РФ - ред.)», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: У момент перетину кордону на Харківщині росіяни застосували РЕБ, артилерію і КАБи

Як повідомлялося, 20 травня у віртуальному форматі відбулося 22-ге засідання Контактної групи з питань оборони України за участю представників понад 50 країн. За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, багато часу на засіданні його учасники присвятили поставкам систем ППО.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-