Телеграм часто використовується як легалізований Даркнет - Юсов

Телеграм часто використовується як легалізований Даркнет - Юсов

Укрінформ
Платформа «Телеграм» часто використовується для розповсюдження забороненого контенту й тиску на українців, тому такі канали поширення інформації потребують регулювання.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю Центру протидії дезінформації, передає Укрінформ.

«Сьогодні часто Телеграм використовується як легалізований Даркнет, в якому можна знайти все: від продажу наркотиків до груп ухилянтів або людей, які займаються чим завгодно, аж до дитячої порнографії», - зауважив Юсов.

Крім того, через анонімні канали у цій соцмережі росіяни пробують чинити тиск на українських громадян. «Не буду використовувати гучних слів, але деанонімізувати подібні інструменти безумовно потрібно», - сказав Юсов.

Він зазначив, що з адміністрацією Телеграма немає стійкого контакту щодо реагування на небезпечний контент.

Читайте також: Російські ІПСО спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні - розвідка

Представник ГУР також повідомив, що росіяни використовують для масованих вкидів свого інформаційного продукту платформу «Tікток». Адміністрація цієї соцмережі йде на контакт з українськими представниками щодо реагування на подібні кампанії.

Як повідомлялося, раніше очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що закриття (або блокування) анонімних Телеграм-каналів тимчасово може стати вирішенням питання з цією соцмережею.

Експерти з кібербезпеки не радять військовим використовувати Телеграм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-