США працюють цілодобово, щоб доставити озброєння в Україну - Білий дім

США працюють цілодобово, щоб доставити озброєння в Україну - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати докладають безперервних зусиль в умовах масштабних наступальних дій Росії, щоби забезпечити доставку військової допомоги безпосередньо на бойові позиції ЗСУ.

Про це заявив у п’ятницю в Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно стежимо за наступом Росії на північному сході України та цілодобово працюємо над тим, щоб озброєння й техніка потрапили в руки українських військових, аби допомогти їм відбити ці атаки»,- підкреслив представник Білого дому.

Він нагадав, що після того, як президент США Джо Байден у квітні підписав закон про додаткове фінансування потреб національної безпеки, він одразу розпорядився про виділення конкретних пакетів з допомогою. Відтоді Сполучені Штати виділили два пакети за президентськими повноваженнями та ще $6 млрд через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI), які будуть використані для закупівлі нових озброєнь у виробників для України. Крім того, держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва цього тижня оголосив ще один пакет допомоги на $2 млрд у межах Програми зовнішнього військового фінансування (FMF).

Читайте також: США зосереджені на підтримці оборони України - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, останній пакет за програмою FMF реалізовуватиметься за кількома напрямами. У тому числі, це передбачає допомогу Україні у придбанні зброї та обладнання; інвестування в оборонно-промислову базу України; придбання військової техніки в інших країнах; стимулювання інших країн передавати озброєння Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-