Обстрілами Сумської області командує зрадник із тимчасово окупованого Криму - ЗМІ

Обстрілами Сумської області командує зрадник із тимчасово окупованого Криму - ЗМІ

Укрінформ
Обстріли прикордонних регіонів Сумської області здійснюють, зокрема, підрозділи 6-ї загальновійськової армії Росії, яку очолює зрадник із тимчасово окупованого Криму Сергій Стороженко.

Про це повідомляє Телеграм-канал "Крымский ветер", передає Укрінформ.

Як зазначається, у 2014 році Сергій Стороженко командував 36 окремою бригадою берегової оборони (Перевальне, Крим).

"Коли у березні 2014 року російські війська окупували півострів та увійшли до Перевального, Стороженко не виконав прямого наказу керівництва держави захищати військову частину та здав найчисельніше з'єднання Криму окупантам. Комбриг наказав військовослужбовцям скласти зброю. Натомість особовому складу видали щити та палиці. Вірних присязі військових вивели на материкову частину України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Стороженко перейшов на службу до росіян. Станом на 2016 рік, за даними ЗМІ, був командиром 126-ї окремої бригади берегової оборони ЧФ Росії. Після чого його призначили заступником командувача Тихоокеанського флоту Росії з сухопутних і берегових військ.

На момент початку повномасштабного вторгнення Стороженко був першим заступником командувача 35-ї загальновійськової армії. Має звання генерал-майора.

Читайте також: У прикордонні Сумщини суттєвих змін у дислокації військ РФ немає - ОВА

Стороженко родом із Харківської області. Члени його родини проживають у Сумах та прикордонних районах Харківської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Сумщині у зв'язку з російськими обстрілами оголосили евакуацію цивільних із Білопілля та Ворожби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-