На окремих ділянках Лиманського напрямку Сили оборони покращили тактичне положення - Лисогор

На окремих ділянках Лиманського напрямку Сили оборони покращили тактичне положення - Лисогор

Укрінформ
У Луганській області Збройні сили України не допустили втрати позицій, на окремих ділянках - покращили тактичне положення.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, на Куп’янському напрямку відбиті атаки на ділянках Коломийчиха – Стельмахівка, Ковалівка – Новоєгорівка, Площанка – Макіївка.

"На Лиманському українські бійці зупинили штурм на ділянці Червонопопівка – Іванівка, на окремих ділянках покращили тактичне положення", - зауважив Лисогор.

На Сіверському напрямку загарбники не мали успіху, зокрема, на ділянках Лисичанськ – Білогорівка, Новодружеськ – Білогорівка, Золотарівка – Верхньокамянське. Втрат позицій не допущено.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Невське, Стельмахівка, Куземівка.

Як зазначили у ОДА, на підприємствах "Східвугілля", які передані російським інвесторам, залишилася заборгованість із виплати заробітної плати у розмірі понад 650 мільйонів рублів.

“Нові власники просять грошей у влади так званої "ЛНР", а чи дійдуть вони безпосередньо до гірників – ще те питання. Яка доля спіткає звільнених після скорочення штату співробітників – теж ніхто не знає. Вони також поки що без грошей”, - констатували у обладміністрації.

Читайте також: Російська армія втратила в Україні вже понад 485 тисяч військових

Як зазначили в ОДА, “загарбники продовжують активно промивати мізки дітям на тимчасово захоплених територіях. Робота ведеться через пропагандистський рух "движение первых" і активно набирає обертів у навчальних закладах”.

Так, в окремих школах тимчасово захопленої частини Луганської області напередодні 9 травня учнів змушували писати твори про Другу світову із обов’язковими паралелями щодо сьогоднішньої війни. Контроль за виконанням поклали на вчителів. Школярі мають опублікувати такі дописи на своїх сторінках у соціальних мережах.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому росіянами Сорокиному (колишній Краснодон) Луганської області вибухнув склад з боєкомплектом.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-